Het opzeggen van een huurovereenkomst

Wanneer zeg ik de huur op?

Opzeggen doet u minimaal één maand van tevoren. Dat kan op iedere dag van de maand. De termijn gaat in op de werkdag waarop Viverion uw huuropzegging ontvangt. Let op: staat uw huurovereenkomst op twee (of meerdere) namen, bent u gehuwd of woont u geregistreerd samen? Dan moet u ook samen de huuropzegging ondertekenen. 

Kan dit iedere dag van de maand?

Ja, de huur kan op elke dag van de maand worden beëindigd, behalve op een zaterdag, zondag of feestdag.

Hoe kunt u de huur opzeggen?

Download het huuropzeggingsformulier (er blijft geen huurder achter) Download formulier
Download het eenzijdig huuropzeggingsformulier (er blijft minimaal één huurder achter) Download formulier

Vul het formulier in en stuur het naar Viverion, Postbus 123, 7240 AC in Lochem. Of breng het langs bij een van onze vestigingen.

Na ontvangst van de brief, of het door u ingevulde huuropzeggingsformulier, maken wij telefonisch een afspraak met u voor een inspectie van de woning. Ook krijgt u dan informatie over de verdere gang van zaken.

Vooropname

Na het opzeggen van uw huur ontvangt u van ons een bevestiging, met daarin de afspraak voor de inspectie. Als bijlage ontvangt u de Richtlijnen voor oplevering van de woning, een Overnameformulier en een Overzicht standaardtarieven. Tijdens de inspectie zal onze woonconsulent samen met u de woning doorlopen. Daarbij beoordeelt de woonconsulent of er nog te verrichten herstelwerkzaamheden zijn. De woonconsulent geeft ook aan wat de kosten zijn als de herstelwerkzaamheden op de einddatum niet gereed zijn.

Volgende huurder

Wanneer de inspectie heeft plaatsgevonden, wordt er een nieuwe huurder voor de woning gezocht. Zodra een nieuwe huurder bekend is, maakt Viverion een afspraak voor een bezichtiging met de nieuwe huurder. Bij deze bezichtiging is ook één van onze woonconsulenten aanwezig. Met de nieuwe huurder maakt u afspraken over de eventuele overname van goederen uit de woning. De woonconsulent bespreekt met u wat u ter overname kunt aanbieden. De nieuwe huurder is niet verplicht tot overname. Wil de nieuwe huurder de goederen niet overnemen, dan moet u ze zelf verwijderen.

Eindopname

Bij de eindopname wordt gecontroleerd of de woning wordt achtergelaten zoals is afgesproken bij de vooropname. Deze afspraken zijn vastgelegd op een inspectieformulier. Ook moeten de eventueel over te nemen goederen op papier staan. De woonconsulent neemt de meterstanden van gas, water en licht op. U bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de standen aan het desbetreffende water- en/of energiebedrijf. 

Bij de oplevering neemt de woonconsulent de sleutels in ontvangst. Als er nog kosten voor uw rekening zijn, dan krijgt u hier een nota van. Ten slotte ontvangt u nog een eindafrekening van Viverion. Hier wordt de eventuele teveel betaalde huur verrekend met de eventuele kosten.
 

En dan….

Als u Viverion heeft gemachtigd de huur automatisch van uw rekening af te schrijven, dan wordt deze automatische incasso tijdig stopgezet. Wanneer u bij de bank een periodieke overboeking heeft afgegeven, dan moet u die zelf stopzetten. Na het inleveren van de sleutel volgt een eindafrekening. U ontvangt hierover van ons bericht.
 
Let op:
Als u een afspraak heeft gemaakt voor een voor- of eindinspectie, een bezichtiging of sleuteluitgifte zorgt u er dan voor dat u thuis of op de afgesproken locatie bent op het afgesproken tijdstip . Is dit niet het geval, dan brengen wij € 30,00 (inclusief BTW) in rekening. U ontvangt hiervoor een factuur. Als u een afspraak moet afzeggen, kan dit tot 24 uur van tevoren. 
 
Wij hopen dat u met plezier bij Viverion gehuurd heeft.

 

Nu te huur

LOCHEM,
ZUIDERBLEEK 2 APPARTEMENT
Netto huur € 440,80

Nu te huur

Goor 3 woningen
Holten 1 woning
Lochem 1 woning
Rijssen 3 woningen
 
0 - Noorderwal

Nu te koop

Lochem,


Appartement
Koopprijs € 165.000,00 kk
1 - Noorderwal

Nu te koop

Lochem,


Appartement
Koopprijs € 185.000,00 kk
2 - Beusekamplaan

Nu te koop

Lochem,


Appartement
Koopprijs € 170.000,00 von
3 - J.M. de Bruijnstraat

Nu te koop

Goor,


Hoekwoning
Koopprijs € 217.000,00 von
4 - J.M. de Bruijnstraat

Nu te koop

Goor,


Hoekwoning
Koopprijs € 214.000,00 von
5 - Pieter Langendijkstraat

Nu te koop

Goor,


Tussenwoning
Koopprijs € 99.000,00 kk
6 - Groenehof

Nu te koop

Barchem,


Appartement
Koopprijs € 162.500,00 kk
 
X

Om uw gegevens te beheren dient u eerst in te loggen. Als u zich nog niet geregistreerd heeft als woningzoekende, dient u dat eerst te doen via het menu Woningaanbod/Registreren.

Inloggegevens

wachtwoord vergeten wachtwoord vergeten

Voer uw registratienummer en e-mailadres in.


Inloggegevens