Onderhoudsabonnement

Wie doet wat bij het onderhoud
De verhuurder en de huurder hebben beiden een aantal verplichtingen bij het onderhoud. Dit is wettelijk vastgelegd.

De verhuurder
Eenvoudig gezegd is Viverion verplicht de woning in stand te houden. Zij moet er voor zorgen dat de basis van de woning goed in orde is. Viverion voert alle groot onderhoudswerkzaamheden in en aan de woning uit, zoals buitenschilderwerk, herstellen van kozijnen, plaatsen van een nieuwe cv-ketel, enzovoorts.
 
De huurder
Bij het onderhoud dat u als huurder moet doen gaat het om eenvoudige werkzaamheden die zonder al te veel specialistische kennis en vaak ook niet al te veel kosten door u kunnen worden gedaan.
Welke onderhoudswerkzaamheden dit zijn, heeft de wetgever sinds 1 augustus 2003 vastgelegd in het Besluit Kleine Herstellingen. In de brochure die u kunt downloaden staat een uitleg van het onderhoudsabonnement. In het overzicht dat u kunt downloaden vindt u een tabel waarin alle klussen staan genoemd die volgens dit Besluit door de huurder uitgevoerd moeten worden, en die zaken die onder het servicefonds vallen.

Het Onderhoudsabonnement: Viverion doet de technische klussen voor u 
Viverion biedt aan dat zij bepaalde kleine “herstellingen” - waar u verantwoordelijk voor bent - van u overneemt. Voor al deze technische zaken biedt Viverion u een onderhoudsabonnement aan.

Het onderhoudsabonnement kost € 3,81 per maand (prijspeil oktober 2012). Dit bedrag wordt jaarlijks aangepast aan de inflatie. U betaalt geen instapkosten als u het abonnement gelijktijdig afsluit met het aangaan van een nieuwe huuroverkomst. Stapt u later in, dan geldt een eenmalig instaptarief van 
€ 22,50.

Meer informatie
Onze brochure “Het Onderhoudsabonnement” omschrijft het onderhoudsabonnement.  
Wilt u lid worden van het onderhoudsabonnement? Vult u dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Let op: vul bij het rekeningnummer uw IBAN nummer in.
 
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


 
Contact

Nu te huur

LOCHEM,
REMBRANDTLAAN 7 C APPARTEMENT
Netto huur € 491,75

Nu te huur

Goor 5 woningen
Holten 3 woningen
Lochem 3 woningen
Markelo 1 woning
 
0 - Noorderwal

Nu te koop

Lochem,


Appartement
Koopprijs € 165.000,00 kk
1 - Groenehof

Nu te koop

Barchem,


Appartement
Koopprijs € 162.500,00 kk
 
X

Om uw gegevens te beheren dient u eerst in te loggen. Als u zich nog niet geregistreerd heeft als woningzoekende, dient u dat eerst te doen via het menu Woningaanbod/Registreren.

Inloggegevens

wachtwoord vergeten wachtwoord vergeten

Voer uw registratienummer en e-mailadres in.


Inloggegevens