Huurtoeslag

Als u in verhouding tot uw inkomen een (te) hoge huurprijs betaalt, dan kunt u misschien huurtoeslag krijgen. Huurtoeslag is een regeling van de Belastingdienst. Hier leest u hoe u huurtoeslag aanvraagt en waar u terecht kunt voor meer informatie.

Voorwaarden huurtoeslag

U kunt in aanmerking komen voor huurtoeslag bij een huurprijs (peildatum 2019) tot: € 424,44 als u jonger bent dan 23 jaar; € 720,42 als u 23 jaar of ouder bent. Verder moet u voldoen aan de eisen in dit schema. Als de huur hoger is, neemt het percentage huurtoeslag af. Hierbij is uw inkomen en vermogen van belang. Wilt u weten wat dit voor u betekent? Maak dan een proefberekening.

Aanvragen huurtoeslag

Huurtoeslag vraagt u zelf aan bij de Belastingdienst, of via de Belastingtelefoon (0800 - 0543). Doet u dit zo snel mogelijk, want het behandelen van uw aanvraag kost enige tijd. Het is belangrijk dat u bent ingeschreven in de Basisadministratie Personen van de gemeente (voorheen Gemeentelijke Basisadministratie) op het adres waarvoor u de huurtoeslag wilt aanvragen.

Wijziging huurprijs

Een wijziging in uw huurprijs moet u altijd zelf aan de Belastingdienst doorgeven. Denk hierbij aan de jaarlijkse huurverhoging. Ook veranderingen in de samenstelling van uw gezin hebben invloed op de hoogte van de toeslag. Verandert uw inkomen of dat van uw medebewoner(s)? Geef dit dan zo spoedig mogelijk door aan de Belastingdienst. Dit kunt u doen op de website www.toeslagen.nl, log vervolgens in op ‘Mijn Toeslagen'.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden