Huur opzeggen

De huur opzeggen kan op ieder moment

U hoeft niet te wachten tot de eerste dag van de nieuwe maand. De minimale opzegtermijn is een maand. Een voorbeeld: u zegt de huur op 20 maart op, dan huurt u uw woning nog tot en met 20 april. Zegt u de huur in het weekend op? Of op een nationale feestdag? Dan gaat de opzegtermijn in op de eerstvolgende werkdag. 

Zegt u minimaal twee maanden van tevoren op? Dan krijgt u een VVV-bon t.w.v. € 25. Voor ons is het een voordeel als u uw huur ruim van tevoren opzegt. Dan hebben wij langer de tijd om een nieuwe huurder te zoeken. Daarom moedigen we dit aan. U krijgt een VVV-bon ter waarde van € 25, als u uw huur minimaal twee maanden van tevoren opzegt. Toch leuk met een verhuizing voor de deur. Nog een voordeel voor u is dat de nieuwe huurder mogelijk spullen van u wil overnemen.

De huur opzeggen kan op 4 manieren

 1. Het online opzeggingsformulier. Dit is de makkelijkste manier. Klik op de link en vul het formulier gelijk in.
 2. Uw account 'Mijn Viverion’. Hier vindt u het huuropzeggingsformulier dat u online kunt invullen.
 3. Per mail: [email protected]. U kunt dit opzeggingsformulier naar ons mailen, dan hebben wij alle informatie die we nodig hebben om uw opzegging te verwerken. Een andere mogelijkheid al deze informatie in uw mail opnemen: 
  • gewenste einddatum van huurovereenkomst
  • uw naam, uw huidige adres en het telefoonnummer waarop wij u overdag kunnen bellen
  • uw nieuwe adres (dit is niet van toepassing in geval van overlijden)
  • eventueel: uw correspondentieadres en het telefoonnummer waarop wij u overdag kunnen bellen. Een correspondentieadres is van toepassing bij een huurzegging bij overlijden, of als uw nieuwe adres nog niet bekend is
  • of u akkoord gaat met het doorgeven van uw telefoonnummer aan de nieuwe huurder. De nieuwe huurder kan dan eventueel contact met u opnemen om overname van spullen te bespreken. 
 4. Per post. Print dit opzeggingsformulier, vul het volledig in en stuur het naar ons op. Het postadres is Postbus 123, 7240 AC Lochem. Heeft u geen printer? Dan kunt u er ook voor kiezen een brief te sturen. Vermeldt u in de brief alle gegevens die wij in het opzeggingsformulier vragen? Dan voorkomt u vertraging.

Belangrijk! Voorkom vertraging en geef alle informatie waar wij in het opzeggingsformulier om vragen. De datum waarop de volledige huuropzegging bij ons binnenkomt is de opzeggingsdatum. U ontvangt binnen een week na de opzegging een bevestigingsbrief met alle informatie over de oplevering van uw woning.

Belangrijk!

Als u Viverion heeft gemachtigd de huur automatisch van uw rekening af te schrijven, dan zetten wij deze automatische incasso tijdig stop. Wanneer u via de bank een periodieke overboeking heeft afgegeven, dan moet u die zelf stopzetten.

Stap

1

Minimaal 1 maand van tevoren

We raden u aan om de huur zo vroeg mogelijk op te zeggen. Hierdoor is de kans groter dat er een nieuwe bewoner bekend is als u vertrekt.

U kunt de huur minimaal een maand en maximaal zes maanden van te voren opzeggen. Dit kan elke dag van de maand. Bijvoorbeeld: u zegt de huur op 10 april op, dan huurt u de woning minimaal tot en met 10 mei. Valt de laatste huurdag in het weekend of op een feestdag, dan eindigt de huur op de eerstvolgende werkdag. U betaalt de huur tot en met de einddatum.

Stap

2

Voor- en eindinspectie

Bij de voorinspectie bekijken we of het huis in goede staat is en of er veranderingen zijn aangebracht. We geven aan hoe de woning opgeleverd moet worden. Bij de eindinspectie controleren we of de woning volgens afspraak is opgeleverd.

 

Stap

3

Overname

De overname van goederen (gordijnen, vloeren, meubels) is mogelijk. Dit is een zaak tussen de vertrekkende en de nieuwe huurder. Viverion bemiddelt hier niet in. Bij de voorinspectie maakt de woonconsulent een inspectierapport op. In het inspectierapport staat wat er ter overname aangeboden mag worden aan de nieuwe huurder.

Als de nieuwe huurder niets wil overnemen moet de vertrekkende huurder de spullen verwijderen.

Stap

4

Sleutels inleveren

U levert de sleutels in op de datum en manier, die u met onze medewerker heeft afgesproken. Waar en wanneer u de sleutels inlevert staat vermeld op het opnameformulier. Dit heeft u ontvangen tijdens de opname van uw woning.

Stap

5

Eindafrekening

U ontvangt van ons een vertreknota waarop de eindafrekening staat. Openstaande bedragen worden zoveel mogelijk met de eindafrekening verrekend. Soms volgt een aparte verrekening van kosten als de woning niet volgens afspraak is opgeleverd. 

Bekijk ook
Huurspecificatie Medehuurderschap

Veelgestelde vragen