Huur opzeggen

Hoe zegt u uw huur op?

Dat kan op drie manieren:

 1. Digitaal is het makkelijkst. U logt in op uw account ‘Mijn Viverion’ en vult het opzeggingsformulier in.
 2. Per post. Dat kan door dit opzeggingsformulier in te vullen en op te sturen, of via een brief. In uw brief vermeldt u alle gegevens die wij in het opzeggingsformulier vragen. Ons postadres is Postbus 123, 7240 AC Lochem. De datum waarop de huuropzegging bij ons binnenkomt, is de opzeggingsdatum.
 3. Per mail. Ons mailadres is info@viverion.nl. U kunt het opzeggingsformulier naar ons mailen, of al deze informatie in uw mail opnemen: 
  • gewenste einddatum van huurovereenkomst
  • uw naam, uw huidige adres en het telefoonnummer waarop wij u overdag kunnen bellen
  • uw nieuwe adres (dit is niet van toepassing in geval van overlijden)
  • eventueel: uw correspondentieadres en het telefoonnummer waarop wij u overdag kunnen bellen. Een correspondentieadres is van toepassing bij een huurzegging bij overlijden, of als uw nieuwe adres nog niet bekend is
  • of u akkoord gaat met het doorgeven van uw telefoonnummer aan de nieuwe huurder. De nieuwe huurder kan dan eventueel contact met u opnemen om overname van spullen te bespreken. 

U ontvangt binnen een week een bevestigingsbrief met alle informatie over de oplevering van uw woning.

U kunt de huur elke dag van de maand opzeggen

U hoeft niet te wachten tot de eerste dag van de nieuwe maand. De minimale opzegtermijn is een maand. Een voorbeeld: u zegt de huur op 20 maart op, dan huurt u uw woning nog tot 20 april. 

Zegt u minimaal twee maanden van tevoren op? Dan krijgt u van ons een VVV-bon t.w.v. € 25,-

Voor ons is het een voordeel als u uw huur ruim van tevoren opzegt. Dan hebben wij langer de tijd om een nieuwe huurder te zoeken. Daarom moedigen we dit aan. U krijgt een VVV-bon ter waarde van € 25,-, als u uw huur minimaal twee maanden van tevoren opzegt. Toch leuk met een verhuizing voor de deur. Nog een voordeel voor u is dat de nieuwe huurder mogelijk spullen van u wil overnemen.

Zegt u de huur in het weekend op?

Of op een nationale feestdag? Dan gaat de opzegtermijn in op de eerstvolgende werkdag.

Belangrijk!

Als u Viverion heeft gemachtigd de huur automatisch van uw rekening af te schrijven, dan zetten wij deze automatische incasso tijdig stop. Wanneer u via de bank een periodieke overboeking heeft afgegeven, dan moet u die zelf stopzetten.

 • 1

  Minimaal 1 maand van tevoren

  We raden u aan om de huur zo vroeg mogelijk op te zeggen. Hierdoor is de kans groter dat er een nieuwe bewoner bekend is als u vertrekt.

  U kunt de huur minimaal een maand en maximaal zes maanden van te voren opzeggen. Dit kan elke dag van de maand. Bijvoorbeeld: u zegt de huur op 10 april op, dan huurt u de woning minimaal tot en met 10 mei. Valt de laatste huurdag in het weekend of op een feestdag, dan eindigt de huur op de eerstvolgende werkdag. U betaalt de huur tot en met de einddatum.

 • 2

  Voor- en eindinspectie

  Bij de voorinspectie bekijken we of het huis in goede staat is en of er veranderingen zijn aangebracht. We geven aan hoe de woning opgeleverd moet worden. Bij de eindinspectie controleren we of de woning volgens afspraak is opgeleverd.

 • 3

  Overname

  De overname van goederen (gordijnen, vloeren, meubels) is mogelijk. Dit is een zaak tussen de vertrekkende en de nieuwe huurder. Viverion bemiddelt hier niet in. Bij de voorinspectie maakt de woonconsulent een inspectierapport op. In het inspectierapport staat wat er ter overname aangeboden mag worden aan de nieuwe huurder.

  Als de nieuwe huurder niets wil overnemen moet de vertrekkende huurder de spullen verwijderen.

 • 4

  Sleutels inleveren

  U levert de sleutels in op de datum en manier, die u met onze medewerker heeft afgesproken. Waar en wanneer u de sleutels inlevert staat vermeld op het opnameformulier. Dit heeft ontvangen tijdens de opname van uw woning.

 • 5

  Eindafrekening

  U ontvangt van ons een vertreknota waarop de eindafrekening staat. Openstaande bedragen worden zoveel mogelijk met de eindafrekening verrekend. Soms volgt een aparte verrekening van kosten als de woning niet volgens afspraak is opgeleverd. 

Veelgestelde vragen

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden