Huur opzeggen

De huur kunt u eenvoudig opzeggen als u inlogt. Op deze manier weet u zeker dat u de huur op de goede manier opzegt.

TIP: U kunt op elke dag van de maand de huur opzegging laten ingaan. Dat hoeft niet met ingang van de eerste werkdag van de maand.

Let op:

Als u Viverion heeft gemachtigd de huur automatisch van uw rekening af te schrijven, dan zetten wij deze automatische incasso tijdig stop. Wanneer u via de bank een periodieke overboeking heeft afgegeven, dan moet u die zelf stopzetten.

 • 1

  Minimaal 1 maand van tevoren

  We raden u aan om de huur zo vroeg mogelijk op te zeggen. Hierdoor is de kans groter dat er een nieuwe bewoner bekend is als u vertrekt.

  U kunt de huur minimaal een maand en maximaal zes maanden van te voren opzeggen. Dit kan elke dag van de maand. Bijvoorbeeld: u zegt de huur op 10 april op, dan huurt u de woning minimaal tot en met 10 mei. Valt de laatste huurdag in het weekend of op een feestdag, dan eindigt de huur op de eerstvolgende werkdag. U betaalt de huur tot en met de einddatum.

 • 2

  Voor- en eindinspectie

  Bij de voorinspectie bekijken we of het huis in goede staat is en of er veranderingen zijn aangebracht. We geven aan hoe de woning opgeleverd moet worden. Bij de eindinspectie controleren we of de woning volgens afspraak is opgeleverd.

 • 3

  Overname

  De overname van goederen (gordijnen, vloeren, meubels) is mogelijk. Dit is een zaak tussen de vertrekkende en de nieuwe huurder. Viverion bemiddelt hier niet in. Bij de voorinspectie maakt de woonconsulent een inspectierapport op. In het inspectierapport staat wat er ter overname aangeboden mag worden aan de nieuwe huurder.

  Als de nieuwe huurder niets wil overnemen moet de vertrekkende huurder de spullen verwijderen.

 • 4

  Sleutels inleveren

  U levert de sleutels in op de datum en manier, die u met onze medewerker heeft afgesproken. Waar en wanneer u de sleutels inlevert staat vermeld op het opnameformulier. Dit heeft ontvangen tijdens de opname van uw woning.

 • 5

  Eindafrekening

  U ontvangt van ons een vertreknota waarop de eindafrekening staat. Openstaande bedragen worden zoveel mogelijk met de eindafrekening verrekend. Soms volgt een aparte verrekening van kosten als de woning niet volgens afspraak is opgeleverd. 

Veelgestelde vragen

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden