Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee u schade aan of verlies van uw inboedel financieel kunt afdekken. Denk hierbij aan schade als gevolg van brand, inbraak, vandalisme of waterschade. 

Met de term inboedel bedoelen verzekeraars doorgaans alle roerende zaken die tot een huishouden behoren. Roerende zaken zijn spullen die niet aard- of nagelvast of duurzaam vastzitten aan de woning. Zo hoort een keuken niet tot de inboedel van een woning, maar keukengerei wel. Het Verbond van Verzekeraars heeft richtlijnen vastgesteld over de verdeling tussen inboedel en opstal. Zo zijn verlijmde vloerbedekking, linoleum, behang en vitrage in de woning als inboedel aangemerkt.

Viverion heeft geen inboedelverzekering voor haar woningen afgesloten. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. U bent het niet verplicht, maar het is wel verstandig een verzekering af te sluiten. De inboedelverzekering dekt veelal de nieuwwaarde en kent daarnaast regelingen voor vervangende woonruimte als de woning door schade (tijdelijk) onbewoonbaar is.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden