Wilt u meer weten over het Energielabel?

Energielabel

Energielabel en energie-index

De overheid wil mensen bewust maken van de energiezuinigheid van hun woning. Daarom moet iedere woning bij verhuur of verkoop voorzien zijn van een energielabel. Sinds 1 januari 2015 is dit zelfs verplicht.
 
Vóór 2015 was er alleen sprake van energielabels. Sinds 2015 zijn er twee meetsystemen:

  • Energielabels uitgedrukt in letters
    Dit label geeft met letters en kleuren aan hoe energiezuinig de woning is. Klasse A++ (donkergroen) is zuinig, klasse G (rood) is onzuinig.
  • Energie-index uitgedrukt in getallen
    Een energie-index geeft met getallen aan hoe energiezuinig de woning is. Een energie-index van 0,6 of lager is zeer energiezuinig en een energie-index van 2,6 is zeer onzuinig.

De twee systemen lijken op elkaar, maar zijn niet identiek. Het energielabel geeft snel inzicht in de energetische kwaliteit van de woning en de mogelijkheden om de energieprestatie te verbeteren. De energie-index is vooral bedoeld voor verhuurders van huurwoningen en is medebepalend voor het aantal huurpunten dat een woning krijgt.

Opvragen energielabel van uw woning

Wanneer uw woning een officieel energielabel heeft, dan kunt u door middel van uw postcode en huisnummer hier het energielabel opvragen.www.zoekuwenergielabel.nl

Algemene informatie over energielabeling van woningen is te vinden op de website van de rijksoverheid https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energielabel-woningen-en-gebouwen
rvo.nl/energielabel.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden