Duurzaamheid

Duurzaamheid

Viverion hecht veel belang aan een beter milieu en een goede leefomgeving nu en in de toekomst. Daarom steken wij energie in het verduurzamen van onze woningen en andere gebouwen. Hoe wij dat doen leest u op deze pagina.

Convenant van de provincie met 25 woningcorporaties

Meer weten over energie besparen? Bekijk de woonkostenkrant.

Hét voorbeeld van duurzame woningbouw: 't Gijmink in Goor

Woningcorporatie Viverion en Dura Vermeer Bouw Hengelo BV ontwikkelen en realiseren zeer duurzame passiefhuizen in Goor. Het deelproject binnen de nieuwe wijk ’t Gijmink te Goor is gezamenlijk uitgewerkt met Viverion, dat hoog inzet op duurzaamheid. Er worden 57 woningen gerealiseerd waarvan zes woningen passief en twee woningen energieneutraal worden gerealiseerd. Dura Vermeer Bouw Hengelo en woningcorporatie Viverion hebben gezamenlijk met de uitwerkende partners: BDC architecten, Schreuders Bouwtechniek en Adviesburo Nieman de groene handschoen opgepakt. De woningen binnen het plan zijn gebaseerd op het uitgekiende PCS-woningbouwconcept van Dura Vermeer.

Duurzame woningbouw binnen handbereik.
Dura Vermeer neemt met de PCS Hybride haar verantwoordelijkheid als het gaat om het klimaat. Hiermee komt écht duurzame woningbouw binnen handbereik. Daarnaast ziet Dura Vermeer het als een uitdaging om, net als in de auto-industrie, op zoek te gaan naar betaalbare en consumentvriendelijke duurzame oplossingen. Want wonen in een Hybride woning betekent niet alleen een laag energieverbruik maar ook extra comfort. PCS Hybride realiseert duurzame woningbouw op basis van verbeteringen in installatietechniek of het gebruik van passiefhuis technologie of een combinatie daarvan.

Passiefhuistechnologie in combinatie met installatietechniek.
PCS Hybride is gebaseerd op Dura Vermeer haar eigen PCS-woningbouwconcept, dat garant staat voor snellere, meer flexibele en goedkopere woningbouw ten opzichte van traditionele bouwmethoden. Met PCS Hybride gaat Dura Vermeer een stap verder dan de geldende norm, en wordt er zo duurzaam gebouwd als ú dat wilt. Enerzijds wordt er gebruik gemaakt van energiebesparende maatregelen (passiefhuistechnologie met o.a. materiaalkeuze, isolatie, plaatsing en luchtdicht bouwen). Anderzijds staat duurzaam energiegebruik centraal (gebruik van o.a. Warmte Koude Opslag, vraaggestuurde ventilatie, warmtepomp). Door de combinatie van energiebesparing en duurzaam energiegebruik kan met PCS Hybride een CO2-reductie van circa 40% worden behaald en een EPC-waarde van 0,4.

Vrijheid, duurzaamheid en variatie.
Met het door Dura Vermeer zelf ontwikkelde en beproefde Pre Choice System (PCS) woningbouwconcept kunnen we allerlei soorten woningen bouwen vanuit één basislijn. Daarbij bieden we volop flexibiliteit voor architectonische vrijheid, duurzaamheid en variatie. De woningmarkt kent immers grote uitdagingen. Kopers stellen terecht hoge eisen aan kwaliteit en flexibiliteit. Bouwkosten en bouwtijd komen tijdens nieuwbouwprojecten snel in de knel. Hiermee wordt de uitdaging steeds groter om snel te reageren op de vraag naar betaalbare woningbouw die voldoet aan alle eisen. Hét antwoord komt van Dura Vermeer. 

Persberichten dagblad TC Tubantia 14 juli 2010:
1. Energiezuinige huizen in deelproject
2. School kan verhuizen in herfstvakantie 2011


Multifunctionele voorziening in het Gijmink

Wij hechten erg veel waarde aan het leefklimaat in onze wijken. Duurzaamheid en energie spelen hierbij een steeds grotere rol. In het Gijmink wil Viverion graag een stapje verder gaan. In de multifunctionele voorziening gebeurt het al. Extra investeringen in energiebesparende installaties in combinatie met het uitgekiende ontwerp leveren hier een prachtig energieplaatje op. Voor de gebruikers van de multifunctionele voorziening resulteert dit in een optimaal binnenklimaat gedurende het hele jaar en een lagere energierekening. Ook de nieuwbouwwoningen in het Gijmink zijn gebouwd volgens de laatste eisen op het gebied van energieprestaties. En dat merk je aan je energierekening. 

Graag willen wij iets extra’s betekenen voor onze omgeving. Daarom hebben wij onderzocht of het bijvoorbeeld mogelijk is om energieneutrale woningen te bouwen in fase 6 van het Gijmink. Het resultaat is dat Viverion in een aantal woningen verschillende technieken gaat toepassen om deze woningen super energiezuinig te bouwen. Uiteindelijk betekent dit voor de bewoner een aanzienlijk lager energieverbruik waardoor de energielasten dalen.
En aangezien de energielasten in de nabije toekomst een steeds groter bestanddeel van uw vaste lasten gaan uitmaken is dit een enorm positieve ontwikkeling.

Subsidie regeling Duurzame Inzetbaarheid

In het kader van de subsidie regeling Duurzame Inzetbaarheid is de wens van Viverion om binnen het budget van dagelijks onderhoud te kijken hoe middels een organisatiescan de processen die verband houden met het dagelijks onderhoud kunnen worden geoptimaliseerd. Lees hier meer over dit project.

Contact

Nu te huur

LOCHEM,
REMBRANDTLAAN 7 C APPARTEMENT
Netto huur € 491,75

Nu te huur

Goor 5 woningen
Holten 3 woningen
Lochem 3 woningen
Markelo 1 woning
 
0 - Noorderwal

Nu te koop

Lochem,


Appartement
Koopprijs € 165.000,00 kk
1 - Groenehof

Nu te koop

Barchem,


Appartement
Koopprijs € 162.500,00 kk
 
X

Om uw gegevens te beheren dient u eerst in te loggen. Als u zich nog niet geregistreerd heeft als woningzoekende, dient u dat eerst te doen via het menu Woningaanbod/Registreren.

Inloggegevens

wachtwoord vergeten wachtwoord vergeten

Voer uw registratienummer en e-mailadres in.


Inloggegevens