Hoe wijst Viverion woningen toe?

Publicatiedatum: 21-11-2019

Viverion wijst woningen toe door loting. Alle kandidaten maken daardoor evenveel kans. Dat vinden wij eerlijk.

De computer bepaalt de uitkomst. Dit gaat automatisch en onwillekeurig. Wil de eerste kandidaat de woning toch niet huren? Of voldoet hij niet aan de voorwaarden? Dan ontvangt automatisch de volgende kandidaat op de lotinglijst een aanbieding.

Staat u bovenaan de lotinglijst?

Dan gaan wij controleren of u de woning echt mag huren. De wet schrijft veel voorwaarden voor. Belangrijk is dat uw inkomen, met hoeveel mensen u woont, en de hoogte van huurprijs bij elkaar passen. Dit schema maakt dit duidelijk. Wilt u meer informatie? Kijk op onze website https://woningaanbodviverion.nl/.

Soms gelden er bijzondere regels

Sommige woningzoekenden hebben het extra moeilijk op de woningmarkt. Om die te helpen, past Viverion bijzondere regels toe.        

Jongerenwoningen

Jongerenwoningen zijn sociale huurwoningen die we reserveren voor jongeren. Jongeren hebben het vaak moeilijk op de woningmarkt. De huurprijs is maximaal € 424,45 netto. Er gelden een paar voorwaarden:

  • u bent tussen 18 en 30 jaar oud (18 t/m 29 jaar) als u de huurovereenkomst tekent;
  • u voldoet aan de inkomenseisen voor een sociale huurwoning.

Meldt zich geen geschikte huurder? Dan mag iemand ouder dan 29 jaar de woning huren.

Seniorenwoningen
Voor een seniorenwoning moet u 50 jaar of ouder zijn. Zijn er geen kandidaten? Dan kan Viverion de woning toewijzen aan een kandidaat jonger dan 50 jaar. Of we dat doen, bekijken we per woning. Voor bepaalde seniorencomplexen geldt een minimumleeftijd van 60 of 65 jaar.

Inwoners van kleine dorpen
In kleine dorpen wijst Viverion 50% van de woningen toe aan bewoners uit de eigen kern. Zo maken zij meer kans op een woning in hun woonplaats. De kleine kernen zijn: Barchem, Bentelo, Deldenerbroek, Diepenheim, Hengevelde, Holten, Laren en Markelo en Zeldam.

Inkomen hoger dan € 38.035,-
Zit uw huishoudinkomen tussen € 38.036,- en € 42.436,-? Dan kunt u reageren op woningen met een huurprijs vanaf € 424,45 netto. Viverion mag per jaar maximaal 10% toewijzen aan deze inkomensgroep. Is de 10% bereikt, dan kunt u alleen reageren op woningen vanaf € 720,43 netto. Is uw inkomen € 42.437,- of hoger? Dan komt u alleen in aanmerking voor woningen vanaf € 720,43 netto.

Onfortuinlijke loter
Een enkele woningzoekende heeft geen geluk bij de verloting. Het lot valt steeds op een andere kandidaat. Vervelend. Voor deze woningzoekenden hebben wij de regeling ‘onfortuinlijke loter'. Wat zijn de voorwaarden?

  • U staat bij ons ingeschreven als woningzoekende.
  • U heeft het inschrijfgeld betaald.
  • U heeft minimaal twaalf maanden aaneengesloten actief gereageerd op ons aanbod.
  • U heeft op minimaal 75% van ons aanbod in een bepaald gebied gereageerd.

Komt u in aanmerking? Wij doen u eenmalig een passend aanbod. Weigert u dit aanbod, dan gaat u verder op de gebruikelijke weg van reageren.

Kunnen wij u nog ergens mee helpen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. Veel succes!

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden