Geen objecten gevonden

Huurverhoging per 1 juli 2022

Publicatiedatum: 21-04-2022

 

Huurverhoging 2022

Ieder jaar passen wij per 1 juli de huurprijzen aan. Dat is nodig om te kunnen blijven investeren in onze woningen en wijken. De overheid geeft ons regels over het percentage van de huurverhoging. En daar houden wij ons natuurlijk aan. Rond 22 april heeft u een brief ontvangen waarin het percentage van uw huurverhoging staat en uw nieuwe netto huur. 

In dit Vraag & Antwoord geven wij antwoord op vragen die u mogelijk heeft over uw huurverhoging. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. Dan kan per mail of telefonisch. Ons mailadres infoviverionnl. Ons telefoonnummer is 088 – 321 32 10.

Hoe berekenen wij uw huur?

Uw huur berekenen wij op basis van het puntenstelsel. Het puntenstelsel is een wettelijk systeem waarmee de kwaliteit van een huurwoning wordt uitgedrukt in een aantal punten. Met de kwaliteit van de huurwoning wordt onder meer de oppervlakte van de woning bedoeld, de voorzieningen daarin, de energiezuinigheid van de woning en de Woz-waarde. Met ingang van 1 mei 2022 mag de Woz-waarde niet meer dan 33% van het totaal aantal woningpunten zijn. Kortgezegd: op basis van punten waarderen wij uw woning. Hoe hoger de kwaliteit van de woning, hoe hoger het aantal punten, hoe hoger de huur die wij mogen vragen.

Op www.huurcommissie.nl kunt u zelf berekenen of de huur die u betaalt wettelijk is toegestaan. Op www.woonbond.nl vindt u alle informatie over de nieuwe Woz-maatregel. Hoeveel punten uw woning heeft, kunt  u vinden in uw persoonlijke online omgeving; MijnViverion.nl. (Heeft u MijnViverion.nl nog niet in gebruik? In dit filmpje ziet u hoe hoe het werkt: www.viverion.nl/ik-huur/mijn-gegevens/hoe-werkt-het-huurdersportaal)

Huurt u een woning met energielabel E, F of G?

Een aantal van onze woningen hebben een laag energielabel: E, F, of G. Om deze woningen te verwarmen is gemiddeld meer energie nodig en dat kost meer geld. Om de huurders van deze woningen tegemoet te komen, verhogen we hun huur met 1,5% in plaats van 2,3%. Voorwaarde is dat het jaarinkomen lager is dan € 47.948 (huishouden van 1 persoon) of € 55.486 (huishouden van 2 of meer personen). Heeft uw woning energielabel E, F of G? Dan staat dit in de brief die u ontvangen heeft.

Wilt u weten wat het energielabel van uw woning is? Kijk dan op www.energielabel.nl of in uw persoonlijke online omgeving MijnViverion.nl. (Heeft u MijnViverion.nl nog niet in gebruik? In dit filmpje ziet u hoe hoe het werkt: www.viverion.nl/ik-huur/mijn-gegevens/hoe-werkt-het-huurdersportaal)

Heeft u moeite met het betalen van de huur?

Twijfel niet en neem snel contact met ons op. We bekijken samen met u hoe u een huurachterstand kunt voorkomen.

 

 

Deel deze pagina