Sloop en nieuwbouw acht woningen aan Molenbeek in Laren

Publicatiedatum: 28-10-2019

In de eerste helft van 2020 bouwt Viverion acht woningen aan de Molenbeek in Laren. De manier van aanpak bij de bouw is bijzonder en heet 'Blokje om'. In 20 dagen tijd wordt de gesloopte woning weer opgebouwd op de bestaande fundering. Dan keren de oud-bewoners terug naar hun vertrouwde plekje. Zelfs de achtertuin is nog intact. Ook voor de omwonenden is de nieuwe aanpak veel minder belastend dan de traditionele.

Het project vindt plaats in twee fases
Het gaat in dit project om twee blokken van vier woningen; de huisnummers 25-31 en 47-53. Voordeel van bouwen in twee fases is dat er vier wisselwoningen zijn. Hierin trekken de oud-bewoners die straks in het nieuwe huizenblok gaan wonen. De huurders die niet wilden terugkeren, hebben inmiddels andere huisvesting.

Eind februari 2020 start Dura Vermeer met de bouw van de eerste fase van vier woningen. De oud-bewoners betrekken hun nieuwe woning vier weken later. Daarna volgt fase 2. Hierin komen nieuwe huurders. In juni 2020 staan er acht nieuwe woningen aan de Molenbeek in Laren.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden