Contact
Home Over ons Actueel Nieuwsoverzicht

Viverion borgt Wonen nabij Zorg in Holten

Leestijd: 2 min

Sociale huisvesting voor ouderen nabij zorgvoorziening is speerpunt Viverion

Woningcorporatie Viverion is met ingang van 2023 de nieuwe eigenaar van twee appartementencomplexen voor senioren in Holten. De aankoop betreft in totaal 37 voormalige aanleunwoningen aan de Diessenplasstraat. De appartementen zijn alle bewoond. Voor de bewoners verandert er niet veel; alleen het rekeningnummer voor de huur wijzigt. Gisteren maakten bewoners en Viverion met elkaar kennis in Praathuis Diessenplas.

Viverion heeft de complexen overgenomen van Habion die ze wilde afstoten om zich op andere regio’s te richten. Aanleiding voor de aankoop is de strategische keuze van Viverion om te investeren in kleine en toegankelijke woningen in de buurt van zorgvoorzieningen. Viverion-bestuurder Tonita Garritsen: “We willen onze seniore huurders graag woonruimte bieden nabij zorgvoorzieningen. De locatie hier is prima. De appartementen liggen naast Zorgcentrum Diessenplas van zorgorganisatie Carinova. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat oudere huurders in Holten zelfstandig kunnen blijven wonen.”

Bestuurder Henk van Zwam van zorgorganisatie Carinova, ziet in Viverion een goede partner: “We zijn blij met deze betrokken woningcorporatie. Beide organisaties zetten zich in voor fijn en zelfstandig ouder worden en wonen. Goed om de krachten te bundelen zodat alle bewoners van Diessenplas toegang hebben tot goede zorg.”

Over Viverion

Viverion is een woningcorporatie met ruim 5.400 woningen in de gemeentes Hof van Twente, Rijssen-Holten en Lochem. Wij verhuren, ontwikkelen en beheren gezinswoningen, starterswoningen en seniorenwoningen, de laatste steeds meer nabij zorg. We zetten ons actief in voor de woonomgeving en leefbaarheid in ons werkgebied. Daarvoor werken we samen met huurdersorganisaties, gemeentes, zorg- en welzijnaanbieders en andere instellingen. 

Over Carinova

Carinova is een brede, vernieuwende ouderenzorgorganisatie met een sterke, lokale verankering in de regio. Carinova is met ca. 4000 medewerkers en 1000 vrijwilligers actief in drie zorggebieden: Thuiszorg, Woonzorg en Huishoudelijke Hulp. Carinova is voornamelijk werkzaam in het verzorgingsgebied Salland en Noordwest Overijssel.