Geen objecten gevonden

Wie is uw Beste Buur?

Publicatiedatum: 20-06-2022

Het is een jaarlijkse traditie, en een heel goede traditie: de verkiezing van de Beste Buur. Tot donderdag 1 september kunt u uw Beste Buur nomineren. De uitreiking van de Bokaal is op Burendag zaterdag 24 september.

Zo’n Beste Buur gunnen we u, gunnen we jou

Iemand die altijd een vriendelijk woord heeft, je planten verzorgt als je met vakantie bent, even op je kinderen past. Zo iemand. Dat is een Beste Buur. Hij of zij hoeft niet strak naast u te wonen, het kan ook iemand bij u de wijk zijn.

Woont die Beste Buur dichtbij u?

Laat uw waardering blijken, geef eens een complimentje of een bloemetje. Of maak van deze gelegenheid gebruik en nomineer uw Beste Buur voor de Bokaal. Inwoners in de gemeente Hof van Twente of Rijssen-Holten doen dat via www.bestebuurbokaal.nl. Inwoners van de gemeente Lochem gaan naar www.goedeburenlochem.nl.

Hoe word je zelf een goeie buur?

Dat is niet moeilijk. Kleine dingen helpen al om op een prettige manier met elkaar om te gaan. Heet nieuwe mensen welkom als ze in de buurt komen wonen. Laat het van tevoren even weten als u een feestje geeft. Zet af en toe de geleegde afvalcontainer van de buren bij hun woning terug. Maak een praatje, groet je buren. Neem een boodschapje mee voor die zieke buurvrouw. Of help een oudere buurman even in de tuin. U ziet het: tal van kleine dingen maken het verschil, maar dat verschil is groot.

 

Op de foto: burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve reikt de Beste Buur Bokaal 2021 uit aan Anneke Vermeer in Lochem. En een taart, dat hoort erbij;) 

 

 

Deel deze pagina