Wie is uw Beste Buur?

Publicatiedatum: 21-06-2021

Heeft u een buurman of buurvrouw die veel voor u of uw buurtje betekent? Zo iemand die even de hond voor u uitlaat als u een dagje uit bent, altijd een praatje maakt, uw huis bewaakt tijdens uw vakantie? Zet deze buur dan eens in het zonnetje en nomineer hem of haar voor de Beste Buur Bokaal!

Nomineren

Alle inwoners uit de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden komen in aanmerking voor de Beste Buur Bokaal. Wel moet iemand worden voorgedragen door iemand anders. Dat kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl. Vooral de reden waarom iemand een Beste Buur prijs verdient, is belangrijk. Nomineren kan tot 16 augustus. 

Samen

De Beste Buur Bokaal is een samenwerking van woningcorporaties, huurdersorganisaties, gemeenten en welzijnsorganisaties. Deze partijen geloven dat omzien naar elkaar bijdraagt aan prettig wonen, een goede gezondheid en een veilig en actief leefklimaat. In deze bijzondere tijd waarin iedereen met beperkingen te maken heeft, is het juist belangrijk om er voor elkaar te zijn, om oog te hebben voor elkaar. “We zijn een klein land, maar met een groot hart. Dat blijkt ieder jaar opnieuw wanneer we de motivaties lezen. Zoveel mensen die zich op verschillende manieren inzetten om het wonen en leven in een straat, buurt of woongebouw voor iedereen prettig te houden.” Aldus één van de organisatoren.

Jury

Per gemeente is er een jury die de inzendingen beoordeelt. De jury bestaat in de meeste gevallen uit een vertegenwoordiger namens de woningcorporatie, de huurdersorganisatie, gemeente of welzijnsorganisatie.

Uitreiking Beste Buur Bokaal

De uitreiking van de bokaal vindt tijdens de jaarlijkse Burendag. Dit jaar is dat zaterdag 25 september. Iedere gemeente organiseert de uitreiking op een eigen manier.

 

Deel deze pagina